• Çalışma Saatleri : 09:00 - 18:00

1. Bir e-ticaret platformu seçin

E-ticaret yazılımları, çevrimiçi bir deneyim oluşturmanıza, satış yapmanıza ve siparişleri yerine getirmenize olanak tanır. Çoğu insan e-ticaret yazılımlarının web sitesinden ibaret olduğunu düşünür. Ancak ihtiyaçlarınıza göre özelleştirilebilirler, ürünleri listeler ve çevrimiçi ödemeleri kabul edebilirsiniz.

E-ticarete başlamaya kara verdiğinize tüm işletmenizin kontrol merkezi görevi gören, envanterden pazarlamaya kadar her şeyi kontrol eden, size çevrimiçi satış yapma ve müşteri desteği sağlama için ihtiyacınız olan tüm araçları sağlayan yazılımları tercih etmelisiniz.

Kullanılabilirlik: E-ticaret yazılımınızın kullanımı kolay olmalıdır. Yönetim panelinizin satış takip işlemlerinde, ürün güncellemelerinde işinizi zorlaştırmayan yapıda olması işlerinizi hızlı yönetmenizi sağlayacaktır.

Erişilebilir müşteri desteği: Bütün satış süreci boyunca müşterilerinize destek sunmanızı sağlayacak özelliklerin sitenizde bulunmasına özen gösterin. Destek ekiplerinize canlı sohbet, e-posta veya telefon aracılığıyla müşterilerinizin rahatça ulaşmasını sağlayın.

Ödeme kolaylığı: Kolaylaştırılmış ödeme, satış yapmak için kritik öneme sahiptir. Alışveriş yapanların ürünlerinizi satın almasını kolaylaştıran bir e-ticaret sitesi hazırlayın. Çeşitli ödeme yöntemlerini ve para birimlerini barındırmak için yazılımınıza eklentiler talep edebilirsiniz.

Ağ sağlayıcısı: Bir web barındırıcısı, e-ticaret web sitenizdeki bilgileri ve içeriği bir sunucu veritabanında saklar. İnsanların çevrimiçi mağazanıza erişmesine izin vermek için web barındırmaya ihtiyacınız var. Bazı e-ticaret yazılımları, yerleşik web barındırma hizmeti sunarken, diğerleri üçüncü taraf bir çözüm kullanmanızı gerektirir.

E-ticaret yazılımınızı seçerken mevcut ve gelecekteki ihtiyaçlarınızı göz önünde bulundurun. Profesyonel destek alarak değişen teknolojiye ayak uydurabilecek satış sayfalarına sahip olabilirsiniz.

2. Bir hedef kitleye karar verin

Hedef kitle, pazarlama çabalarınızın odaklandığı insan grubudur. Bir e-ticaret işine başlarken ideal hedef kitlenizi bilmek çok önemlidir. Yeni müşterileri daha kolay bulmanıza ve ilgili alıcıları web sitenize çekmenize yardımcı olarak daha yüksek dönüşüm oranları ve daha fazla satış sağlar.

Satmayı planladığınız ürünlere bağlı olarak, herhangi bir boyutta veya nitelikte bir hedef kitle oluşturabilirsiniz. Ancak, yeni bir e-ticaret girişimcisi olarak bakmanız gereken üç ana kategori vardır:

Demografi: Yaş, cinsiyet, meslek, eğitim ve gelir gibi özellikleri içerir.

Konum: Belirli bir bölgeye daha iyi hizmet verebilmeniz için pazarı coğrafi konuma göre bölen gruplar.

İlgi alanları: Psikografi üzerine kuruludur ve kitlenizin tutumlarını, kişiliğini, görüşlerini ve yaşam tarzını içerir.

Halihazırda bir ürününüz varsa, hedef kitle seçmek daha kolaydır. Kendinize sorun: Ürünümü kim satın alıyor? Nasıllar? Yaşları kaç? Bu bilgileri bir alıcı kişiliğinde derleyin ve iş planınıza dahil edin. Web sitenizin kopyasını ve pazarlama kampanyalarınızı oluşturduğunuzda bunu isteyeceksiniz.

3. Ürünlerinizi seçin

Girişimcilerin karşılaştığı en büyük zorluklardan biri, satacak karlı ürünler bulmaktır. Ürün fikirleri bulmak biraz zor, ancak aklınızda bir hedef kitle varsa, bir adım öndesiniz. Neyse ki, ister üretim yapıyor, ister yeniden satış yapıyor veya stoksuz satış yapıyor olun, satılacak ürünleri bulmak için birçok fırsat var.

Satmak için çeşitli şekillerde örneğin hobilere hitap eden, kişisel gelişimi destekleyen, güncel trendlerden esinlenen karlı ürünler bulabilirsiniz.

4.Sitenizi tasarlayın

Başlamadan önce nelere sahip olmanız gerektiğine dair bir kontrol listesi:

İş fikri: Pek çok marka "şimdiye kadarki en iyi/ hızlı/ acı/ dayanıklı ürün" olmakla övündüğünden, yarı maceraperest bir girişimciyseniz bu kadar iddialı sloganlar tercih etmek pazar rekabetinizi zorlaştırabilir.

İşletme adı: İşletme adı fikirlerinizin sosyal medyada veya alan adı olarak bulunup bulunmadığını kontrol etmelisiniz. Bazı .com URL'lerine ulaşmak zor olduğu için etki alanı olarak .shop'u seçebilirsiniz. 

Logo: Profesyonel bir logo tasarlamak için bir tasarımcıyla çalışabilirsiniz. Ücretsiz olarak kendiniz tasarlamak isterseniz online tasarım araçlarını kullanabilirsiniz.

Fotoğraflar: Temiz ürün fotoğrafçılığı, elinizden gelenin en iyisini yapmanıza yardımcı olur. Beyaz bir arka plan üzerinde ürünlerinizi ve yaşam tarzı görüntüleri için bazı stok fotoğraflarını kullanabilirsiniz. Bütçeniz kısıtlıysa, yalnızca bir akıllı telefon kamerasıyla bile kendi ürün fotoğraflarınızı çekebilir veya kendi özel yaşam tarzı fotoğraflarınızı çekene kadar ücretsiz stok fotoğrafları kullanabilirsiniz.

5. Ödeme yöntemlerinizi belirleyin

Farklı kredi kartları (örneğin Visa) gibi sunmak istediğiniz ödeme seçeneklerini ve Apple Pay gibi hızlandırılmış tek tıklamayla ödeme seçeneklerini seçmelisiniz. 

Birden fazla para biriminde satış yapmayı etkinleştirirseniz sitenize fiyatlarınızı otomatik olarak müşterinin para birimine çevirebilecek yazılımlar ekletebilirsiniz. 

Ödeme planınızı belirleyerek ödemelerinizi günlük, haftalık veya aylık olarak toplu seçenekleri göz önünde bulundurabilirsiniz. Her şey nakit akışınız söz konusu olduğunda tercihlerinize bağlıdır.

Ekstra bir güvenlik katmanı eklemek için CVV ve posta/posta kodu doğrulaması gibi ekstra dolandırıcılık önleme önlemlerini tercih etmelisiniz.

Müşterinizin banka hesap özetlerinde nasıl göründüğünüzü özelleştirmek markanızın müşteriler tarafından tanınmasını kolaylaştırır.

Teklif Al